Chutně nakrmit hladové krky není vždy tak jednoduché. Ač vybíravost kvete hojně všude, toto jídlo u nás doma slaví úspěch. I zarytí masožravci považující "zelenina" za sprosté slovo slupnou tento salát raz dva. Recept jsem dostala od kamarádky, za což ji budu ještě dlouho blahořečit. Vyzkoušejte a podělte se o váš gastro zážitek.
Tímto příspěvkem otevírám novou rubriku, která bude pravidelně přinášet typy pro příznivce dobrého jídla a pití. Vždyť přeci láska prochází žaludkem, a co může v životě může být tak důležité.
Tímto příspěvkem otevírám novou rubriku, která bude pravidelně přinášet typy pro příznivce dobrého jídla a pití. Vždyť přeci láska prochází žaludkem, a co může v životě může být tak důležité.
Suroviny:
- 200 g těstovin
- 500 g kuřecích prsou
- 300 g listového špenátu
- 1 ks červené papriky
- 3 ks rajčat
- 0,5 středně velké cibule
- 0,5 pórku
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžička vegety (není nutné)
- 1 lžička soli (dle chuti)
- 0,5 lžičky pepře mletý
Postup přípravy:
- Omyté a osušené kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme. Po zatažení maso osolíme, opepříme a přidáme na drobno nakrájený pórek. Pokračujeme pod pokličkou do změknutí masa.
- Chvíli před dokončením přidáme nasekaný listový špenát a 1 lžičku vegety (nemusí být, většinou vůbec nedávám).
- Směs smícháme s těstovinami, které jsme si připravili dle návodu, dále s nakrájenými rajčaty, cibulí a paprikou.
- Zalijeme zálivkou z bílého jogurtu a prolisovaného česneku a můžeme podávat.
- Salát je dobrý studený i teplý. V létě je moc příjemný svou lehkostí. Nicméně, my ho máme rádi, i když třeba mrzne... Vegetariánskou verzí bez masa se rovněž nic nezkazí.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat