úterý 9. října 2018

Revoluční dieta, aneb učíme se od dětí

Zdroj: vlastní foto
Krmení divé zvěře začíná. Dítě bezpečně připoutané v jídelní stoličce, bryndák nasazen, hračky na stole, jídlo s miskou schované... Tajně se plížím s plnou lžičkou kaše k ústům, už už tak budu, ještě kousek... Ruka letí... Kaše letí... Tak znovu. Nabírám kaši, štěrchám hračkou, dítě se směje s otevřenou pusou, cílím, ještě kousek, aaaa HAM! Jupí! Je to tam! ...dítě obsah pusy jazíčkem souká ven, bere kaši do ruky, midlá si ji po obličeji, stole, jídelní stoličce, kalhotech, tričku, bryndák je čistý.

Je zajímavé jak tento roční tvoreček vůbec nechápe to naše zaujetí jídlem. Proč by se v jídle neměl rochňat? Taková kaše jak protéká mezi prstíkama, po stole zanechává čáry, ze lžičky lítá daleko.... Kus rohlíku? Už nechci, šup s tím na zem. A děda se smíchem dodává: Na zem se toho ještě vejde.


Často potkávám hastagy typu #pornfood #instafood #cheatday #cheatfood. Tolik lidí si fotí jídlo, cestuje pro gurmánské zážitky a sdílí své nadšení svým přátelům. Toto počínání dobře komentuje sloga: Žijeme proto, abychom jedli.

Zdroj: zde
Pak stačí vejít do trafiky a zrovna tolik kolik je křížovek s recepty v nabídce, tak tolik je časopisů o dietách, zdravé životním stylu a fitness vedle nich. Interenet je zahlcený typy na osvědčené diety. Například DASH dieta, Atkinsova, Dukanova, Zónová, Life Choice dieta, dieta podle krevních skupin, dělená strava, Bodová dieta (nemyslím tu, při které vše zbodnete), Paleo dieta a mnoho dalších. Všechny jsou v zásadě funkční. Problém je, že se dostávají do konfrontace se slabou vůlí, dočasností diety a především s láskou k jídlu, jakožto k požitku, cestě k útěše, jak matčin prs, který nás vždy ukonejší.

Děti nám můžou být inspirací v mnohých věcech. Jsou ještě námi a splečností nezkažené, čisté, neohlazené do formy. Tolik věcí dokáže rozptýlit jejich pozornost, tolik nového. Proč by měli věnovat pozornost něčmu jako je jídlo, když si s tím nemůžou jenom hrát? Rodiče napomínají, ať se neplýtvá, ať to či ono s jídlem nedělají...

https://www.loupak.fun/obrazky/vlastni/454846/
Zdroj: zde
Američtí vědci zjistili, že ač děti často velmi úspěšně vzdorují vašim pokusům o krmení, nejeví ve většině případů žádné známky podvížity, naopak se vyznačují hravostí, hbytostí, vychytralostí a růžovými tvářičkami. Na základě těchto zjištění byly sestaveny rady, které jsou považovány za základní kameny této nové revolučí diety?

Rada č. 1
Necpěte se nadbytečným množstvím jídla jen pro vaše orgazmické potěšení. Volte raději sex.

Rada č. 2
Nemyslete na jídlo tak často. Svět nabízí tolik zajímavých odvětví až lascivně se nabízejících k prozkoumání.

Rada č. 3
Když už jíte, hrajte si. Z ledového salátu poskládejte lodičku, k vláken masa upleťte copánek, z knedlíku umačkejte kuličku, ze špenátu pro ni závodní dráhu...


Buďte jako malé děti, objevitelé, zkoušejte, hledejte a mějte se rádi. Proto slogan: Jíme, abychom žili!

A na závěr malá podzimní inspirace:
Zdroj: zde

Žádné komentáře:

Okomentovat