pátek 2. června 2017

Aplikace Babyload.net





S aplikacemi pro nastávající rodiče ke sledování průběhu těhotenství se snad roztrhl pytel. Např. Kalendář WomanLog Pregnancy, Jsem těhotná, Pregnancy+, What to Expect a další.Často ale obsahují množství reklam, placené plné verze a nedokonalou či chybějící českou verzi. I můj manžel podlehl jedné a našeho očekávaného prcka zaregistroval na Babyload.net, která je zdarma a s naprostým minimem reklam.

Jedná se o příjemnou jednoduchou českou aplikaci s vtipnými vychytávkami a hláškami, které nás dostali. Proto se o zkušenosti s ní ráda podělím.

Hned úvodní strana informuje co můžeme očekávat: "...tato webová aplikace poslouží nejen rodičům ke sledování a získávání informací o svém miminku, ale také k možnosti poskytnout celé rodině, přátelům a známým informace o jejich budoucím přírůstku. Mohou se podívat na to, jak miminko roste podle ultrazvuků, či zjistit, jak mají rodiče v plánu potomka pojmenovat nebo, a to je to nejdůležitější, napsat miminku vzkaz, který si za pár let může přečíst."

Po vyhledání dle ID miminka, přihlášení, či registraci se nám objeví celé jádro pudla. Dle výběru pohlaví miminka se záhlaví aplikace zbarví do růžové nebo modré. Celé stránce dominuje případně vložené fotky očekávaného zázraku z ultrazvuků. Nad touto rozkošnou kompozicí jsou malé kulaté ikony, které nás mohou přenést na požadované místo stránky bez nutnosti scrollování. 

Co mě hned dostalo je odpočítávání do narození miminka. Jak tak ty vteřiny utíkají, uvědomila jsem si jak čas letí, a že maličkého návštěvníka co nevidět budeme mít doma. Ne že by do teď nebyl s námi, ale zatím se přeci schovává v té pozoruhodné 2v1 formě. Pokud by někomu nestačilo odpočítávání ve vteřinách, může ještě rychlost růstu/"načítání" miminka sledovat v procentech. Následuje tabulka s údaji jako jsou datum početí (které rozhodně není správné, ale autor sám si vyhrazuje právo na případné nepřesnosti v pravidlech aplikace), porodu, v jakém jste měsíci, jaké znamení prcek bude, pohlaví a plánované místo porodu. Zajímavosti promítající se z vývoje miminka mohou být pro hormonálně nevyvážené osoby dojímající až k slzám, tak bacha! Já podlehla. Následující popis vývoje dle aktuálního týdne je rovněž přínosný, tak jako možnost hlasování pro navržená jména.

To nejpřínosnější, co tato aplikace nabízí, jsou vzkazy, které můžou nahrávat různí členové rodiny a přátelé. Nemůžu se dočkat až si to jednou maličký bude moci sám číst, jak jsme se na něj těšili a co všechno mu do života přáli.

Celá koncepce aplikace je příjemně osobní hlavně díky formě, kterou je psána. Všechny poznámky a popisky jsou vkládány do úst miminku, které nás s ním seznamuje. Určitě vyzkoušejte a nechte miminku co nejvíce vzkazů! Samozřejmostí je možnost sdílení profilu na sociálních sítích.

K aplikaci se také vyjadřuje autor v níže uvedeném videu:

Žádné komentáře:

Okomentovat